Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Caviar

Tesla Model S i svindyrt utförande

Du som gillar elbilar och blingbling kan nu få ditt lystmäte tillgodosett – med råge. Här har du en Tesla Model S från Caviar, med guld av högsta kvalitet och en prislapp som pressats – uppåt.

Företaget Caviar vänder sig till välbärgade människor runt om i världen. De erbjuder framför allt exklusiva mobiltelefoner och mobilskal men också hörlurar, klockor, spelkonsoler och skor. Gemensamt för alla produkter är att de är lyxmodifierade, oftast med guld av högsta kvalitet.

Nu har Caviar gett sig in på ett nytt område, nämligen bilar. De har valt att förädla en Tesla Model S genom att lackera den i svart och förse den med detaljer i 24 karat guld (kallad 999 för sin höga renhet). De säger sig ha använt en dubbelelektropläteringsteknik på de gyllene delarna som pryder grillen (som Tesla annars inte har), luftintagen, frontspoilern, tröskellådorna, diffusorn, bakvingen, listen mellan bakljusen, dörrhandtagen och fälgarna. Även insidan har drabbats av guldfeber – ratten och kanten på infotainmentskärmen glimrar i den ädla kulören.

1 AV 4
Foto: Caviar
2 AV 4
Foto: Caviar
3 AV 4
Foto: Caviar
4 AV 4
Foto: Caviar

Caviar har plockat bort Teslas samtliga emblem och låtit montera sin egen logotyp, och på nämnda list mellan bakljusen står ”Caviar” skrivet.

Företaget beskriver bilen som respektabelt oljefärgad med gnistrande guld. Är det en vink till presumtiva köpare som gjort sig en hacka på ”det svarta guldet”?
Vidare skriver de att människor kommer att vända sig och för att titta beundrande på bilen när den passerar. Bilen kallar de för övrigt för Caviar Model Excellence 24K.

1 AV 3
Foto: Caviar
2 AV 3
Foto: Caviar
3 AV 3
Foto: Caviar

Endast 99 exemplar ska skapas, så det gäller att du skyndar dig med din beställning. Om du nu anser dig ha råd, för den kostar från 299 000 dollar vilket är betydligt mer än dubbelt så mycket som grundbilen, en Tesla Model S Plaid, kostar i vanliga fall.
Vad guldet gör för prestandan är okänt, Model S Plaid gör normalt 0-100 km/h på 2,1 sekunder. Model S Plaid+ är ännu snabbare, men den har Caviar inte valt att satsa på.

https://youtu.be/uf_8OdS7R4A