Tesla Model X ger dig fylleseende

Teslas eftertraktade suv Model X visar sig ha problem med att förarna kan se dubbelt på grund av den gigantiska vindrutan.

Lanseringen av Tesla Model X blev ett flertal gånger försenad, mycket på grund av den komplicerade konstruktionen som gör de maffiga falkvinge-dörrarna möjliga. Nyligen återkallades modellen på grund av att den tredje stolsraden riskerade att kollapsa vid krock, men det verkar inte vara det enda problemet med den populära suven.

Nu verkar det som att Model X har problem med den gigantiska vindrutan som nästan sträcker sig ända bak till B-stolpen. På forumet teslamotorsclub.com vittnar ägare om att de upplever dubbelseende, trots att de i vanliga fall har perfekt syn. Problemet är enligt ägarna särskilt tydligt vid nattkörning och många tror att det beror på just den ovanligt stora vindrutan.

Ägaren Jeff McClure som har lyckats fånga fenomenet på bild har skickat dem till Teslas lokala service-center och de ska ha gått med på att byta ut vindrutan. Men sedan dess har han inte hört något från Tesla eller fått sin vindruta utbytt.

En ägare påstår sig kunna avhjälpa problemet genom att ändra sittposition, medan andra menar att det snarare handlar om felaktigt materialval eller tillverkning i stället för sittposition. Än så länge har Tesla inte uttalat sig om problemet.