Tesla Model X har blivit polisbil

Nu kan poliserna i kanadensiska Ontario köra med grönt samvete, de har nämligen en målad Tesla Model X till sitt förfogande.

Svenska polisen har redan siktat in sig på elbilar, även den albanska polisen har det i och med att de har fått ett antal e-Golf levererade till sig. Dock har albanska polisen lite problem med att få kräm i batterierna, någon infrastruktur för laddning finns inte i landet.

Nu kan även den kanadensiska polisen sälla sig till sällskapet som kör med grönt hjärta. Polisen i Ontario, landets största provins, visade nämligen upp en målad Tesla Model X på Kanadas internationella bilsalong i Toronto för några dagar sedan.

Än så länge rör det sig endast om ett exemplar som ännu inte är granskad och godkänd för att att kunna deltaga i biljakter, något den sannolikt skulle lämpa sig ganska bra för i och med prestandan. Model X P90D, som polisbilen baseras på, gör nämligen 0-100 km/h på 5,0 sekunder och toppar 250 km/h. Den officiella räckviddssiffran är för övrigt 48,9 mil så aktionsradien är ganska hyfsad. Att den dessutom har väldigt hög säkerhet gör inte saken sämre.

Polisen i Ontario hoppas få till ett avtal med Tesla om att leverera fler Model X i framtiden.

Denna Model X-polisbil är så vitt vi vet den enda i världen. Däremot finns det ett antal Model S

, bland annat i Los Angeles.

https://youtu.be/YMlS39ooF_c