Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teslas fabrik i Fremont
Teslas fabrik i Fremont
Teslas fabrik i Fremont
Teslas fabrik i Fremont

Tesla närmar sig produktion i Kina

Amerikanska Tesla Inc, som bland annat tillverkar elbilar, är enligt uppgift väldigt nära att sluta ett avtal med Shanghai för tillverkning i regionen.

Kina är en viktig del i biltillverkarnas strategier för expansion och i vissa fall överlevnad. Många av företagen finns redan representerade där i form av tillverkning och fler är på gång. Det verkar även som att Tesla Inc inom kort slå upp sina första produktion i landet.

Enligt uppgift är Elon Musks företag väldigt nära att sluta ett avtal med staden Shanghai som tillåter dem att starta produktion av elbilar i utvecklingszonen Lingang. Avtalet kan ros i hamn redan under innevarande vecka, men då måste Tesla ha hittat en lokal joint venture-partner att samarbeta med. Det är ett krav för att få bedriva verksamhet i regionen.

Varken Tesla eller kinesiska parter är pigga på att kommentera uppgifterna.

Tesla har redan sett en uppgång av sin försäljning i Kina. Dock hämmas försäljningen av en form av importskatt som gör att bilarna, Model S och Model X, har 25 procent högre priser i Kina än i hemlandet USA. Produktion på plats i Kina skulle eliminera denna skatt.

I juli ska tillverkningen av instegsmodellen Model 3 sätta fart, en modell som sannolikt blir en viktig bit för elbilsföretaget i Kina.