Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla och Skellefteå Kraft i unikt samarbete

Skellefteå kraft meddelade i förra veckan att de fördjupar sitt samarbete med Tesla Motors. Företaget blir nu först i världen med att ingå i en ny typ av avtal med elbilstillverkaren.

Det tidigare samarbetet gällde att Skellefteå Kraft levererade el till Teslas alla 14 laddstationer i Sverige, de så kallade Supercharger-stationerna, som för närvarande tillåter Model S-ägare att ladda sin bil till 80 procent på bara 40 minuter. Nu ska Skellefteå Kraft utöver det även erbjuda Tesla-ägare gratis laddning i hemmet i upp till 4 500 mil. Skellefteå Kraft blir därmed det första företaget i världen som Tesla ingår ett sådant avtal med.

I praktiken innebär det att Tesla-ägare som även är kunder hos Skellefteå Kraft får en rabatt på 154 kronor i månaden på sin elräkning. Den rabatten ska vara tillräcklig för att täcka kostnaden av att hålla en Tesla Model S rullandes i 1 500 mil per år. Rabatten gäller alltså i tre år.

Peter Bardenfleth-Hansen, som är Nordic Director för Tesla kommenterar samarbetet:

– Skellefteå Kraft är det första energibolaget vi samarbetar med på det här sättet, och som sådan blir det en mycket viktig första partner för oss, som kan hjälpa oss att snabba på den globala övergången till fossilfria transporter, säger han.

Han förklarar även varför de valde just Skellefteå Kraft för detta avtal:

– Skellefteå Kraft är ett i högsta grad hållbart varumärke som verkligen sticker ut i sitt sätt att angripa våra nutida miljöutmaningar. Det kräver drivkraft, kreativitet och uthållighet. Vi gillar partners med en stark utmanarprofil. Nu får våra svenska kunder miljömässigt framställd el och vi får en mycket viktig första energibolagspartner som kan visa hur framtidens hållbara samarbeten kommer att se ut.

Christoffer Svanberg, som är affärsområdeschef marknad på Skellefteå Kraft är också glad över samarbetet:

– Jag är stolt och glad över att kunna säga att vi är det första energibolaget i världen som Tesla sluter ett sådant här avtal med. Teslas varumärke står för det moderna, progressiva, hållbara och fossilfria. Det vill vi hjälpa fler att bli en del av. Samtidigt stöttar det vår vision om att vara hela Sveriges elbolag, säger han i ett pressmeddelande.