Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Daniel Östlund provkör Tesla Model S Plaid i snö 2022
2 AV 2
Foto: Tesla

Tesla öppnar första V4-laddaren i Nederländerna

En ny typ av Teslas snabbladdare har dykt upp i nederländska staden Harderwijk. Tesla meddelar att det är den första så kallade V4 Supercharger-stationen som är anpassad för enklare laddning av bilar från andra märken.

Tesla har öppnat den första snabbladdningsstationen i V4-generationen i Harderwijk i Nederländerna. En bild på Twitter visar en ny design av laddstolparna som fortfarande inte har någon skärm. Än så länge är Supercharger-stationen i Harderwijk öppen endast för Tesla-bilar, men den kommer att bli tillgänglig även för andra märken och Tesla påtalar att V4-laddarna har längre kablar för att göra laddarna mer tillgängliga för alla elbilar.

LÄS MER: Konkurrenterna följer inte efter Teslas prischock

Den som har laddat en elbil från ett annat märke än Tesla vid en Supercharger-station kanske har upptäckt att det kan bli tokigt. Alla Teslas modeller har ladduttaget på vänster bakskärm och laddplatserna är placerade i en ordning så att det är lätt att nå fram med kabeln till vänster bakskärm. Nästan alla tyska elbilar, och fler därtill, har dock laddluckan på höger bakskärm och om man har otur så blir det omöjligt att nå dit med den korta kabeln på Teslas V3-laddare. V4-laddarna uppges ha en betydligt längre kabel.

V4-laddarna uppges ha stöd för laddeffekter upp till 350 kW och nuvarande Tesla-stationer runt om i Europa kommer successivt att uppdateras med de nya stolparna.