Foto: Tesla

Tesla planerar pickup med ”banbrytande funktion"

De har redan den mindre sedanen Model 3, lyxigare Model S, suven Model X och inom några år kommer crossovern Model Y. Men Teslan efter det blir en med flak om vi ska tro Elon Musks senaste uttalande.

Teslas planer på en pickup var på tapeten redan 2013. Då sa Musk att en Tesla med flak troligtvis låg fem år fram i tiden.

Nu ser det inte riktigt ut att bli så, men tankarna på en pickup har för det inte försvunnit.

Det var under en frågestund på Twitter nyligen som Musk avslöjade att den nya pickupen kommer att lanseras efter crossovern Model Y. Model Y (bilden nedan) bygger som bekant på Tesla Model 3 och väntas börja säljas någon gång kring år 2020.

Musk tillade även att han haft den grundläggande pickupdesignen i huvudet i över fem år och att han ”längtar efter att få bygga den”.

På frågan om hur stor Tesla-pickupen kommer att bli svarade Musk att den blir lika stor, eller något större, än Fords pickup F-150. Anledningen är att Musk planerar något alldeles extra för den nya modellen.

”Kanske blir den något större för att få plats med en riktigt banbrytande (tror jag) funktion som jag skulle vilja få med”, skriver Musk på Twitter utan att precisera ytterligare.

Vad den ”banbrytande funktionen” är kan vi därför bara spekulera i, men helt klart är det en tuff marknad Tesla tänker ge sig in på – så kanske behövs något alldeles extra.

Enligt tidningen Autocar såldes fler än 800 000 Ford F-pickuper i USA bara under årets första elva månader i år vilket gör den till landets populäraste bil.

Ford själva håller dessutom på och utvecklar en hybridversion av populära F-150 och har inte uteslutit en helt eldriven pickup.

Vad tror ni – kan Tesla ta upp kampen mot Ford?

Musk avslöjade under samma twitterkonversation att Teslas infotainmentsystem kommer att uppdateras under 2018.