Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Tesla sänker priserna på grund av låg efterfrågan

Priserna på Teslas modeller sänks världen över, samtidigt som produktionen nu börjar ta fart igen efter flera veckors ”dvala” på grund av coronaviruset.

Världens bilmarknader har tagit stryk under den nedstängning av samhällen som genomförts för att försöka förhindra spridandet av coronaviruset. Efterfrågan har varit klart lägre än normalt och samtliga biltillverkare har drabbats på ett eller annat sätt. Exempelvis amerikanska Tesla som till stora delar har haft en stillastående produktion samtidigt som färre bilar har sålts.

Nu börjar Tesla trappa upp produktionen igen, och i samma veva sänker Tesla priserna på sina modeller, något som väntas ge försäljningen en knuff framåt.

I USA sänker Tesla priserna på Model S och Model X med 5 000 dollar vilket ger ingångspriser på 74 990 dollar respektive 79 990 dollar – plus avgifter. Model 3 sänks med 2 000 dollar och börjar numera på 37 990 dollar. Även till det priset ska avgifter läggas.

Priserna på Model S och Model X kommer att sänkas även i Kina, dock inte Model 3 som tillverkas i landet.

På den europeiska kontinenten sänks också priserna. I Sverige börjar Model S numera på 909 990 kronor och Model X på 1 009 990 kronor. Till priserna ska avgifter på 9 180 kronor läggas.

Prisbilden för Model 3 förändras inte i Sverige, däremot rapporteras det om något lägre Model 3-priser i Tyskland.

En annan Tesla-nyhet är att nya Model S- och Model X-kunder inte kommer att få kostnadsfri tillgång till Tesla Supercharger-laddnätverket.