Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Daniel Östlund provkör Tesla Model S Plaid i snö 2022
2 AV 2
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Tesla sänker priserna på Model S och X – i USA

Nyligen sänktes priserna på Tesla Model 3 och Y. Nu sänker man även priserna på de större Model S och X. Men än så länge bara i USA. 

Det gick en susning genom hela bilvärlden när Tesla abrupt sänkte priserna över hela världen på Model 3 och Model Y i januari i år. I ett slag kapade man priserna med upp till 22 procent och tilltaget möttes av både ris och ros. 

Men på de större Model S och Model X behölls priserna oförändrade. Det åtgärdar man nu, åtminstone hemma i USA. Nu är det inte fråga om lika drastiska sänkningar som de man annonserade i januari, utan ganska milda minskningar. 

Tesla Model S i Dual Motor-utförande sänks från 94 990 dollar till 89 990 dollar, en minskning med 5,2 procent. Motsvarande siffror för den extremt motorstarka Tesla Model S Plaid är att den går från 114 990 dollar till 109 990 dollar, en sänkning med 4,3 procent. 

För den högbyggda Model X är sänkningarna något större. I Dual Motor-utförande sänks priset från 109 990 dollar till 99 990 dollar och för Plaid-versionen sänks priset från 119 900 dollar till 109 990 dollar, en minskning med 9,1 respektive 8,3 procent. 

Sajten Techcruch spekulerar i att sänkningen beror på att Tesla vill öka försäljningen innan första kvartalet är över, allt för att stärka värderingen av bolaget. Om motsvarande sänkningar kommer på andra marknader, som den svenska, har det inte sagts någonting om.