Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den så kallade yoke-ratten blir nu valbar i stället för standard.Den så kallade yoke-ratten blir nu valbar i stället för standard.Den så kallade yoke-ratten blir nu valbar i stället för standard.
Den så kallade yoke-ratten blir nu valbar i stället för standard. Foto: Tesla

Tesla tar tillbaka vanliga ratten i Model S och X

Tesla Model S och X har båda försetts med den något kontroversiella ratten, även kallad yoke. Nu tvärvänder Tesla i frågan och kunder får nu välja rattsort själva.

Sedan 2021, när Tesla uppdaterade Model S och X, har den så kallade yoke-ratten varit standard för just modellerna S och X. Den har ansetts något kontroversiell eftersom den inte är rund och den sticker ut även bland icke-runda rattar eftersom det saknas spak för blinkers, vindrutetorkare och växelväljare. Flera verkar helt enkelt inte gilla den och därför har Tesla nu valt att ta tillbaka den ”vanliga”, runda ratten – som gratis tillval.

Tesla Model S med standardratt.Tesla Model S med standardratt.Tesla Model S med standardratt.
Tesla Model S med yoke-ratt.Tesla Model S med yoke-ratt.Tesla Model S med yoke-ratt.
1 AV 2
Tesla Model S med standardratt.
Foto: Tesla
2 AV 2
Tesla Model S med yoke-ratt.
Foto: Tesla

Nu får kunder med andra ord välja vilken ratt de vill ha, men man blir ändå utan spakarna för blinkers och vindrutetorkarna. Även på den runda ratten styr man sådant med likadana kontroll-”bollar” som på yoke-ratten.

De kunder som redan köpt en Model S eller X med yoke-ratten och som vill byta till en rund kan göra det mot en kostnad på omkring 7 000 kronor från och med mars, enligt Tesla.