Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Tesla Model S Plaid testas mot Porsche och Mercedes-AMG på bana
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Tesla uppdaterar sin yoke-ratt

Förbättrade material ska göra Teslas konstiga ratt bättre. Ägarna uppmanas att vänta med att byta till runda rattar tills uppdateringen är genomförd.

Få saker har väl gjort testlaget så arga som Teslas så kallade yoke-ratt, alltså den flygplansinspirerade ratt där halva kringlan saknas. Ändå har Teslas vd och huvudägare Elon Musk framhärdat i att den är bra. 

Trots det har Tesla sedan i januari erbjudit en rund ratt utan extra kostnad, eller att befintliga yoke-ägare att få byta ut sin ratt till en riktig som går att använda, mot en kostnad om 7 000 kronor. 

Nu tar Tesla dessutom ytterligare ett steg och säger att man ska uppgradera yoke-ratten med ”förbättrade material” och uppmanar kunderna att inte byta ut sina rattar innan de nya rattarna är tillgängliga. Det ska de vara i juli i år, rapporterar Teslarati

Förunderligt nog sammanfaller tidpunkten med den när Tesla Cybertruck väntas gå i produktion och på bilderna av den har den en ratt som går hela varvet runt, om än med en fyrkantig kringla ungefär som i en gammal Austin Allegro. 

Möjligen skulle det kunna vara så, att den uppdaterade yoke-ratten faktiskt inte bara kommer att ha ”förbättrade material” utan också förbättrad ergonomi. Vi hoppas så klart på att lösningen med blinkersknapparna byts ut, så att det går att använda körriktningsvisarna också.