Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Elon Musk

Tesla utökar med ny produktionslina – i ett tält

Är den tröga produktionen av Model 3 snart ett minne blott? Kanske, inte minst efter att Tesla fått igång en ny lina för montering på fabriksområdet i Fremont.

Det är ingen hemlighet att Tesla har haft långvariga problem med instegsmodellen Model 3. Flaskhalsar i produktionen ledde i fjol till väldigt låga tillverkningsvolymer. Därefter har det gått trögt att öka takten, men på sistone har det gått allt bättre, och nu lär det gå ännu bättre för modellen.

Elon Musk skickade i helgen ut en tweet innehållandes ett kort stycke text och en bild på en Model 3 på ett monteringsband. I tweeten berättar han att det vi ser på bilden är en ny, tredje produktionslina vid fabriken i Fremont, Kalifornien.

Det udda med denna produktionslina är att den inte hittas inne i den stora fabrikslokalen utan på området utanför i ett tältliknande bygge. Elon Musk berömmer personalen för att ha lyckats få upp linan på enbart tre veckor, trots minimala resurser. Den korta tiden har förmodligen möjliggjorts av den finurliga placeringen.

Bilen på bilden är inte vilken Model 3 som helst utan första fyrhjulsdrivna exemplaret. Det är bara några veckor sedan Tesla meddelade världen att det är dags för Model 3 att bli ”Dual Motor”.

https://twitter.com/elonmusk/status/1008081295090450432?ref_src=twsrc%5Etfw