Tesla visar mer av sin elektriska lastbil

Datumet kvarstår. Det bekräftas av den andra teaserbild som Tesla nu publicerat. 16 november ska elektriska lastbilen presenteras.

I våras visade Tesla för första gången upp företagets elektriska lastbil som ska avtäckas i höst. Då handlade det om en teaserbild som visade ekipaget rakt framifrån. Den dunkla bilden bjöd på några detaljer, så som strömlinjeformad design, välvd vindruta, LED-strålkastare och någon form av LED-ljus ovanför vindrutan.

Ursprungligen skulle lastbilen avtäckas för allmänheten den 26 oktober, men i början av oktober fick vi lära oss att produktionsproblemen med nya modellen Model 3 har tvingat lastbilen att puttas fram i tiden. 16 november blev det nya datumet, en dag som vi misstänkte kanske kunde förändras än en gång i och med förra veckans dystra rapport om att Tesla gjort en förlust på 5,6 miljarder kronor – enbart under föregående kvartals tre månader.

Men så blir det inte, Tesla har med en ny teaserbild fastslagit datumet – den 16 november är det som gäller. Då ska den elektriska lastbilen presenteras.

Nya teaserbilden bjuder dessutom på några nya detaljer. Vi ser fortfarande LED-strålkastarna, så även den välvda vindrutan och LED-ljusen ovan den (som nu är mer avlånga än tidigare). De nya detaljerna är välvda, täckande fälgar/navkapslar och att skåpet ligger mer eller mindre helt i linje med hyttan för att utgöra så lite luftmotstånd som möjligt.

Några tekniska detaljer är ännu inte avslöjade, inte mer än räckvidden som sägs ligga på mellan 32 och 48 mil.