Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Falk Melzer @ Instagram via Twitter

Tesla visar släp med solceller och Starlink-internet

Tesla har visat en släpvagn utrustad med stora solceller som kan ladda bilens batterier, och mottagare för Starlink. Men förvänta dig inte att kunna köpa solcellssläpet snart.

Tesla är en av utställarna på teknikmässan IdeenExpo i Hannover och de har kommit dit med en stor överraskning. Besökarna kan titta på en svart släpvagn märkt med Teslas-logga och utrustad med stora, utdragbara solcellspaneler. Släpet ska också vara utrustad med mottagare för SpaceX satellitbaserade Starlink-internet.

LÄS MER: Tesla Cybertruck-prototyp på nära håll 

Kopplar man på Tesla-släpet efter bilen kan man alltså få lite längre räckvidd och samtidigt ha väldigt bra internet på resan. Men vi ska nog inte räkna med att kunna köpa något solcellssläp från Tesla inom kort. Det som ställs ut i Hannover är klart och tydligt en prototyp, till synes byggd på ett vanligt släp och troligtvis inte heller utrustat med batterier för att lagra solcellsenergin. Det finns inga uppgifter om med vilken effekt släpet kan ladda elbilen som drar det.

Idéen om att utrusta en Tesla med solceller är inte helt ny. Redan vid premiärvisningen av Cybertruck pratade Elon Musk om möjligheten att förse flaket med en kåpa täckt med solceller. En sådan lösning skulle, enligt Musk, ge Cybertruck upp till 2,5 mils extra räckvidd per dag.

https://twitter.com/tesla_adri/status/1543958596983169025?s=20&t=9gWsLgvcoDquOUPO66dSGQ