Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jesper Åhlander

Teslas pickup blir en råbarkad typ

Teslas ägare Elon Musk släpper detaljer om märkets sedan länge planerade pickup. Det blir ett arbetsdon att hålla i handen. 

Teslas ägare Elon Musk har via sitt Twitterkonto avslöjat detaljer om märkets kommande pickup. Jo, den är ännu aktuell även om inte mycket har hänt sedan 2013 då den först var på tapeten.

Bilen kommer att ha en mer råbarkad design än märkets övriga Tesla-modeller och ska vara ett riktigt terrängdugligt arbetsfordon med sex sittplaster, fyrhjulsdrift, diffspärrar, dubbla motorer, reglerbar fjädring och 240-voltuttag.

Sedan tidigare vet vi att pickupen ska vara stor, i klass med storsäljaren Ford F150, och ha en räckvidd på över 65 mil.

Elon Musk har har tidigare sagt att den kan få en ”banbrytande funktion”. Något nytt på den fronten har dock inte kommit fram.

Teslas tidigare tesarbild på pickup-modellen.Teslas tidigare tesarbild på pickup-modellen.Teslas tidigare tesarbild på pickup-modellen.
Teslas tidigare tesarbild på pickup-modellen. Foto: Tesla

Pickupen ska lanseras efter den Model 3-baserade suven Model Y som är planerad att gå i produktion 2019. Med tanke på att tillverkningen med Model 3 går trögt kan vi vänta oss en förskjutning av lanseringarna.

Om du inte orkar vänta eller behöver ett flak nu kan du ta del av vår duell mellan Fiat Fullback Double Cab 2,4 180 4×4 AT5 och Isuzu D-Max.