Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Thomas Küppers / Dekra

Testa begagnade elbilens batteri

Ska du köpa en begagnad elbil? Då kan det vara bra att kontrollera batteriets status, och det kan man från och med nu göra hos Dekra.

Antalet begagnade elbilar blir stadigt större och för den som är spekulant på en begagnad elbil finns nu ett nytt sätt att kontrollera bilens batteri. Besiktningsföretaget Dekra har börjat erbjuda ett batteritest som ska utvärdera batteriets hälsotillstånd.

Dekra uppger att de har testat fabriksnya bilar i Tyskland för att få ett initialt värde på hur varje elbils batteri mår när det är nytt från fabrik. Dekra har hittills testat 84 elbilsmodeller och fler tillkommer fortlöpande.

Batteritestet på begagnade bilar görs sedan i två delar. Den första är en enkel avläsning av OBD-uttaget, den andra beskrivs som ett dynamiskt test där bilen accelereras från 0 till 40 km/h och samtidigt mäts batteriets degradering. Testet ska inte ta mer än 15 minuter och ger ett resultat på en skala från 100 (fabriksnytt) till 0 (sannolikt helt sopslut). Testet kräver inte att batteriet laddas fullt eller laddas ur helt. 

LÄS MER: Var femte bil får tvåor på besiktningen

Enligt Dekra ger batteritestet inte bara ett mått på hälsotillståndet utan också ett jämförbart resultat på batterikapaciteten och en indikation på batteriets degraderingsgrad. Dekra understryker att testets noggrannhet har validerats av RWTH Aachen-universitetet såväl som av olika biltillverkare. I rapporten efter testet får man batteriets hälsotillståndsvärde, nominell kapacitet, cellspänning och cellström. Batteritestet kan göras både på elbilar och laddhybrider och kostar 1 595 kronor.