Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Freeman Shen.Freeman Shen.Freeman Shen.
Freeman Shen. Foto: WM Motor

Tidigare Volvochef tar in miljardsatsning i Teslautmanare

Investerare har satsat en miljard dollar i ett nystartat kinesiskt bolag som ska tillverka elbilar som kan "tänka och prata som en nära vän". Bakom bolaget står den före detta volvochefen i Kina, Freeman Shen.

Det är kinesen Freeman Shen som nu storsatsar i sitt nystartade företag WM Motor, rapporterar Tech in Asia. Shen är mest känd för sitt arbete hos kinesiska biltillverkaren Geely och som före detta chef på Volvo i Kina.

WM Motor tar in en miljard dollar i en första serie A anskaffningsrunda, vilket är den första investeringen i ett nytt bolag. Vilka investerarna är är ännu inte känt, vilket gör det svårt att med säkerhet bekräfta investeringen. Men om uppgifterna stämmer, så innebär storleken på investeringen ett nytt rekord för förstagångsinvesteringar i Kina.

Det finns inte mycket kända uppgifter om WM Motor. Företagets hemsida berättar om en bil som kan tänka och prata som en nära vän, anpassas och förändras som LEGO-byggnationer och som kommer vara eldriven och säljas på nätet. Detta för osökt tankarna till en viss amerikansk elbilstillverkare. Men det finns inga koncept, inga konkreta detaljer och definitivt inga bilder.