Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Aygo på väg att bli elektrisk

Toyotas lilla citybil Aygo har i dag en liten bensinmotor. Nästa generation är på väg att bli helt elektriskt, kanske till och med utan något alternativ med förbränningsmotor.

Än är det inte dags för en ny generation Toyota Aygo eftersom nuvarande generation av modellen, och syskonbilarna Citroën C1 och Peugeot 108, bara har lite drygt två år på nacken. Men utvecklingsarbetet med nya generationen är redan påbörjat och enligt Toyotas Europachef John van Zyl, som Auto Express har klämt på information, har det japanska företaget mer grejer på gång än att bara erbjuda hybridalternativ i varje segment. Han snackar om att en annan lösning kan vara aktuell till Aygo och nämner att renodlad elektrifiering är en möjlig väg att ta.

Toyotas europeiska chef för forskning- och utveckling, Gerald Killman, är ännu mer tydlig i vad som är i görningen. Han säger att en liten elbil är under övervägande och att de ser möjligheter för en sådan i Aygos segment (A-segmentet). Han bekräftar att bilen redan är under utveckling men lägger samtidigt in en brasklapp om att det måste bli en bil som vanliga människor har råd.