Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Toyota C-HR officiell som elbil

Hybridteknik må vara Toyotas gebit men nu förser de crossovern C-HR med enbart elmotor. Bilen visas nu upp i Shanghai.

Hybridteknik. Inom det området är Toyota pionjärer och släpper nu 24 000 patent för att sprida sina kunskaper. Samtidigt rullar man fram sin crossovermodell C-HR med ren eldrift under bilsalongen i Shanghai. Modellen blir därmed första elbil att byggd på TNGA-plattformen.

Toyota släpper ingen information eller data om tekniken under skalet på C-HR med eldrift men bilen har tagits fram tillsammans med två olika tillverkare, FAW och GAC, och säljs även som Izoa EV (bilen i silver på bilden nedan). Bilarna ska byggas i Kina med kinesisk teknik.

Foto: Toyota

Men det är inte bara under skalet som C-HR har ändrats som elbil. I fronten finns det nu plåt mellan strålkastarna, luftintagen är annorlunda liksom hela stötfångaren. Invändigt ser vi att instrumentklustret är digitalt och har ett  för elbilar anpassat snitt.

Foto: Toyota

Toyota har som ambition att släppa tio helt eldrivna modeller på ett globalt plan till mitten av 2020-talet och 2030 ska man sälja 5,5 miljoner elektrifierade bilar per år.C-HR och Izoa EV ska göra debut på den kinesiska marknaden 2020 och kommer att stanna där, hävdar Toyota. Någon global lanseringsplan finns inte i dagsläget.

https://youtu.be/fcIHTxzNTtk