Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Toyota C-HR Prologue visar nya C-HR

Toyota har inlett arbetet med en avlösare till C-HR generation ett och väljer nu att ge oss en insyn i det via konceptbilen C-HR Prologue.

Hösten 2014 meddelade Toyota att de tänker sig en ny suv-modell som lillebror till etablerade RAV4. Den japanska biltillverkaren visade då upp en blå konceptbil vid namn C-HR Concept. Ett och ett halvt år senare presenterades den färdigutvecklade bilen. Dagens C-HR gjorde entré i Sverige i januari 2017 och modellen är därmed snart sex år år gammal på våra vägar. I en bils liv är sex år mycket, så pass att pension snart är aktuell. Toyota tänker redan i de banorna och presenterar i dag generation två i konceptform – C-HR Prologue.

C-HR Prologue är framtagen av Toyotas design- och utvecklingscenter ED2 i södra Frankrike, samma gäng som tog fram generation ett. Det syns tydligt då konceptbilens former starkt påminner om dagens C-HR men som har kryddats av det senaste från märket, bland annat frontdesignen som kallas ”hammerhead” och som man menar är inspirerad av hammarhajen (hammerhead shark på engelska).

Många element känns igen från dagens C-HR. Foto: Toyota

Laddhybrid

Toyota trycker på att överhängen fram och bak är korta på konceptbilen vilket ska ge bättre innerutrymme än i dag (dagens generation har också korta överhäng).
När nya C-HR kan tänkas presenteras återstår att se, men vi tror inte att det dröjer så värst länge med tanke på att det gick drygt ett halvår mellan Aygo X Prologue och färdiga bilen Aygo X.

På tal om Aygo X... den behöll mycket av det som vi såg på konceptbilen, därför tror vi att C-HR Prologue kommer att överlämna stora delar av designen till nya C-HR.

C-HR av i dag erbjuds som vanlig, icke laddbar hybrid, som bensinbil utan elektrifiering och som elbil. Bensinversionerna saluförs inte i Sverige och elbilen är öronmärkt för den kinesiska marknaden.
Nästa generation kommer att finns i två hybridutföranden, dels som icke laddbara hybrid och dels som laddhybrid.