Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota uppdaterar Prius Plug-in Hybrid

Toyota Prius Plug-In Hybrid blir mer praktisk då ytterligare en passagerare får plats i baksätet. Det är största nyheten när modellen nu uppdaterats.

För drygt tre år sedan gjorde nuvarande generation Toyota Prius Plug-In Hybrid entré och för drygt två år sedan fanns den tillgänglig hos de svenska Toyota-handlarna. Vad som har legat modellen i fatet sedan marknadsintroduktionen är det begränsade baksätet. I jakten på lägre vikt och låga förbrukningssiffror har mittplatsen där bak helt enkelt inte funnits.

Men när Toyota nu uppdaterar modellen har baksätet plötsligt fått tre sittplatser i andra sätesraden. Det gör modellen betydligt mer praktisk.

Uppdateringen handlar om fler ting än ett bättre baksäte, dock inte mycket. Till utseendet är laddhybrid-Prius identisk med tidigare, så när som på två nya exteriörfärger, en röd och en svart, samt en ny uppsättning 17-tumsfälgar.

Interiören är till utseendet oförändrad men materialvalen ska ha höjts kvalitetsmässigt ett snäpp. Executive-varianten har dessutom fått 360-graderskamera, head up-display, JBL-ljudsystem och fack för trådlös laddning av mobiltelefon.

Precis som tidigare går Prius Plug-In Hybrid att utrustas med solceller på taket för förlängd räckvidd. Upp till fem kilometer extra elektrisk körning per dag skriver Toyota att solcellspanelen kan ge. De berättar också att sedan säljstarten i september 2016 har 1 700 kunder valt solcellstaket. Hur många Prius Plug-In Hybrid som totalt sålts sedan dess får vi däremot inte veta.

Enligt WLTP-körcykeln är den kombinerade förbrukningen för laddhybrid-Prius 0,13 liter per mil och utsläppet av koldioxid 28 gram per kilometer. Räckvidden på el är upp till 4,5 mil.

PROVKÖRNING: Toyota Prius Plug-In Hybrid

Toyota Sverige skriver på sin hemsida att uppdaterade Prius Plug-In Hybrid redan nu är beställningsbar om du beger dig in till en av deras handlare. Om priset har justerats vet vi inte. Innan uppdateringen kostade modellen från 377 900 kronor. I Executive-utförande från 390 900 kronor och med solcellspanelen få taket från 395 900 kronor.