Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Trög start för Tesla Model 3

Volymbilen Model 3 från Tesla når inte de planerade produktionsmålen på långa vägar, till skillnad från märkets övriga modeller.

Tillverkningen av Tesla Model 3 haltar, och det rejält. I juli månad meddelade företagets grundare och vd Elon Musk att man siktade på minst 1 500 bilar under september månad. Det blev sammanlagt 260 för det tredje kvartalet 2017 enligt företagets kvartalsrapport.

Anledningen till de dåliga siffrorna är en ”flaskhals i produktionsflödet” men man menar att det snart kommer att få en lösning. Av de 260 bilarna har 220 levererats till sina kunder.

Model 3 är meningen att bli Teslas volymmodell och produktionsmålet är 500 000 bilar årligen. I somras meddelade även Elon Musk att man till december i år kan nå en produktionstakt på 20 000 bilar.

När det gäller märkets övriga modeller pekar dock siffrorna uppåt under årets tredje kvartal. 14 065 exemplar av Model S och 11 865 av Model X har levererats vilket är 4,5 procent mer än för samma period förra året och 17,7 procent mer än under årets andra kvartal.