Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tyskland före Norge – ny elbilsetta

Tyskland har kört om Norge som Europas elbilsland. Till och med november månad har drygt 57 500 elbilar sålts i Tyskland, några hundra bilar fler än i Norge. Och tronskiftet ser ut att bli permanent.

Norge har sedan 2010 varit det land i Europa där det säljs flest elbilar. Men under 2019 har Tyskland kört ifatt och i praktiken varit jämsides med Norge månad för månad.

I november gjorde så Tyskland ett ryck då försäljningen i Norge minskade med 27 procent till ynka 3 697 bilar. Samtidigt ökar försäljningen av elbilar i Tyskland stadigt och i november ökade försäljningen med 9,1 procent till drygt 4 000 sålda bilar under månaden. Nu talar allt för att Europas största bilmarknad kommer att dra ifrån – rejält.

Bland annat storsatsar de tyska tillverkarna Volkswagen, BMW och Mercedes på elbilar och så har förstås Norge bara 6,4 procent av Tysklands befolkning.

Under de kommande tre åren ska de tyska tillverkarna rulla ut cirka 150 nya eldrivna modeller vilket kommer att synas i försäljningsstatistiken.

Tyskland är sedan tidigare det land där det säljs flest laddhybrider.

Tesla Model 3 är en av anledningarna till att Tyskland nu har sprungit om Norge.Tesla Model 3 är en av anledningarna till att Tyskland nu har sprungit om Norge.Tesla Model 3 är en av anledningarna till att Tyskland nu har sprungit om Norge.
Tesla Model 3 är en av anledningarna till att Tyskland nu har sprungit om Norge. Foto: Patrik Lindgren

Tesla ökade sin försäljning i Tyskland med 130 procent och framför allt är det nya Model 3 som driver försäljningen. Under nästa år kommer Volkswagen ID.3 som en direkt konkurrent till Model 3. Priset för en ID.3 i Tyskland är strax under 30 000 euro, att jämföra med 20 000 euro för nya modellen Golf med förbränningsmotor och cirka 44 000 euro för en Model 3.

Den tyska regeringen förbereder för bidrag och rabatter till elbilsköpare men väntas sätta en gräns på 40 000 euro. Billigare bilar får stöd men inte dyrare.

Kina är världens största bilmarknad med USA som tvåa och Tyskland/Norge som trea. I Sverige har försäljningen under 2019 gått från strax under 3 000 elbilar per kvartal till drygt 4 000 elbilar under det sista kvartalet. Totalt för 2019 väntas det säljas mellan 13 000 och 14 000 elbilar.

Enligt elbilsstatistik finns det 98 912 laddbara bilar i Sverige varav drygt 34 600 är elbilar. Tesla Model S, Renault Zoe och Nissan Leaf är de vanligaste elbilarna. Stockholm är det län i Sverige som har flest laddbara bilar, drygt 46 000.