Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Undersökning: Ojämn fördelning av elbilsladdare

Ska du åka på Europasemester med elbilen i sommar? Då gäller det att välja rutten noggrant. En ny undersökning visar att fördelning av elbilsladdare i Europa är väldigt ojämn.

Enligt en kartläggning gjord av europeiska branschorganisationen ACEA (European Automobile Manufacturers Association) är fördelningen av elbilsladdare i EU väldigt ojämn, med en klar övervikt åt väst. Enligt undersökningen finns så många som hälften av alla laddpunkter i endast två EU-länder – Nederländerna och Tyskland.

Nederländerna och Tyskland har 90 000 respektive 60 000 laddpunkter, vilket motsvarar hälften av alla EU-länders laddpunkter. Men de två länderna utgör endast tio procent av EU:s geografiska yta. För att belysa snedfördelningen belyser ACEA att Nederländerna har 1 600 gånger så många elbilsladdare som Cypern och lika många som 23 av de andra medlemsländerna tillsammans.

ACEA noterar också att utbyggnaden av elbilsladdare har kommit väldigt mycket längre i de västra delarna av Europa. Rumänien, som till ytan är sex gånger större än Nederländerna, står för endast 0,4 procent av alla laddpunkter i EU.

LÄS MER: Så många laddpunkter behövs 2040 

Trots det har antalet elbilsladdare ökat kraftigt i EU. Under de senaste fem åren beräknas antalet ha ökat med 180 procent (totalt 307 000 laddpunkter). Exakt vilken typ av elbilsladdare (laddeffekt och tillgänglighet) ACEA räknar in i statistiken är dock oklart. Enligt en tidigare genomförd undersökning från ACEA kommer det att behövas omkring 6,8 miljoner publika elbilsladdare år 2030 om EU ska nå målet att sänka utsläppen från personbilar med 55 procent.