Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes

Uppdaterad Mercedes E-klass officiell

Mercedes E-klass får ett lyft efter fyra år i tjänst. Mjukare stil och nya motorer hör till nyheterna.

Då må kännas som i går (nåja) men Mercedes E-klass har hängt med i fyra år och nu får den stora mellanklassaren ett lyft. I sedvanlig stil är det front och bak som knådas om.

Foto: Daimler AG

Framtill får bilen nu en grill med Panamericana-design, först presenterad på sportbilen AMG GT och strålkastarna blir slimmade. Även baktill märks samma utveckling där den gamla trekantiga lamporna ersätts av smalare diton. E-klass blir därmed med lik de mindre modellerna, A-klassarna. Kombiversionen ser dock ut ungefär ut som förr baktill.

Foto: Daimler AG

Invändigt är allt sig likt även om ny ratt är på plats som bättre lirar med de autonoma funktionerna. Både infotainmentsystem och förarassisterande system har uppdaterats och bilen kommer med dubbla skärmar på 10,25 tum som standard liksom röststyrning.

LÄS MER: Mercedes E-klass facelift – första smygtitten

Utbudet av bak- och fyrhjulsdrift, diesel- och bensinmotorer sam mild- och laddhybridteknik finns kvar på menyn. Nytt är att Mercedes fyrcylindriga tvålitersmotor M 254 hittar ner under huven liksom sexcylindriga M 256.

Foto: Daimler AG

Effektregistret spänner från 154 till 362 hästkrafter för bensinmotorerna och 158 till 326 för dieslarna. Hurtiga AMG E 53 ger dock liksom tidigare 435 hästkrafter.