Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppdaterad Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid till Genève

Mitsubishis laddhybrid-suv Outlander Plug-In Hybrid, ofta slarvigtkallad PHEV, får uppdateringar både på och under skalet till 2019 års modell. Presentationen sker under Genèvesalong, men redan nu får vi ett smakprov.

Under vårens Genèvesalong kommer Mitsubishi visa upp en gammal goding i ny tappning. Det handlar om modellen Outlander i laddhybridutförande.

Modellen debuterade 2001 och nuvarande version såg dagens ljus 2013 och fick en uppdatering till 2016. Laddhybridversionen Plug-In Hybrid (PHEV) träffade helt rätt i tiden och har de tre senaste åren varit Europas bäst säljande laddhybrid, enligt analysföretaget Jato. Modellen har sålts i över 100 000 exemplar på kontinenten och 140 000 globalt vilket är bäst i suv-segmentet. Även i Sverige var den längre ohotad i klassen.

Detaljerna rörande 2019 års modell kommer under Genèvesalong men redan nu får vi en del smakprov – dock inga bilder i duglig upplösning. En 2,4-liters Atkinson-motor ersätter tidigare tvåliters Otto-dito. Tio procent mer kraft finns hos såväl generator, den bakre elmotorn (bilen har två) som batteriet vars kapacitet ökar med 15 procent till 13,8 kWh.

Fyrhjulsdriften får två nya lägen – ett sportigt och ett för snöunderlag. Ändringar rör även utseendet även om det är knepigt att se. Strålkastare, dimljus och grillmönster har nytt stuk liksom hasplåt och spoiler bak. Nya 18-tumsfälgar adderas i sortimentet. Invändigt märks nya stolar, quiltad skinnklädsel, uppdateringar rörande instrumentering och luftkonditioneringsutblås i baksätet.

Dagens Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid kom sist i vårt tiobilstest av laddhybrider i nummer 22/2017. Bilen ansågs föråldrad, köregenskaperna vingliga och motorerna för svaga. Plus för lågt pris samt att den var en av få mellanklass-suvar med laddhybridteknik. Testlaget längtade efter en ny Outlander Plug-In Hybrid men får alltså hålla tillgodo med en uppdatering av den gamla modellen. Även i vårt räckviddstest av laddhybrider sållade sig Outlander Plug-In Hybrid till bilarna som kom längre bak i listan.