Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen har släppt skisser som visar vad uppdaterade ID.3 kommer att erbjuda med start nästa år.
Volkswagen har släppt skisser som visar vad uppdaterade ID.3 kommer att erbjuda med start nästa år.
Volkswagen har släppt skisser som visar vad uppdaterade ID.3 kommer att erbjuda med start nästa år.
Volkswagen har släppt skisser som visar vad uppdaterade ID.3 kommer att erbjuda med start nästa år. Foto: Volkswagen AG

Uppdaterad Volkswagen ID.3 redan 2023

En ansiktslyft Volkswagen ID.3 presenteras redan nästa vår. Större bildskärm och mer påkostade interiörmaterial är några av nyheterna.

Många har klagat på den avskalade och minst sagt plastiga interiören i Volkswagen ID.3. Koncernen säger att de har lyssnat på kritiken och i den nya versionen som kommer att visas våren 2023 utlovas en mer raffinerad interiör i hela modellprogrammet. Dominerar gör den större bildskärm som mäter 12 tum (30,5 centimeter) diagonalt. I dag tillval, men standard efter facelift.

Vidare blir panelen och dörrsidor med ”låtsasläder” och präglade sömmar standard för att ge kupén ett mer påkostat uttryck.

Mjukvaran uppdateras med en ny ruttplaneringsfunktion för att hantera mer så kallad ”svärmdata” – information från andra bilar. I år förmedlar 2,2 miljoner Volkswagen-bilar information till varandra. Förenklad laddning à la Tesla, ”Plug & Charge”, är en annan nyhet.  

– Nya ID.3 visar hur fokuserade vi är på kvalitet, design och hållbarhet. Designen har mognat, och vi har uppgraderat materialen i interiören, säger Imelda Labbé, Volkswagens försäljningschef.

LÄS OCKSÅ: Volkswagen tar tillbaka knapparna på ratten

Foto: Volkswagen AG

Djurfri

Den nya versionen kommer inte längre att ha läderklädd ratt, eftersom målet är att att erbjuda en bil utan animaliska produkter.
Stolarna uppgraderas och det som kallas ”designstolar” i dag blir standard på den uppdaterade modellen.

Vad Teknikens Värld erfar är de exteriöra förändringarna små. Främst handlar det om att det svarta bandet mellan huv och vindruta har försvunnit. Därmed ser huven längre ut och bilen kommer närmare koncernens bensindrivna bilar utseendemässigt.

LÄS MER: Volkswagen Golf kan bli ”ID. Golf”

Foto: Volkswagen AG

Dyrare

ID.3 facelift kommer att börja byggas till hösten 2023. Förutom fabrikerna i Zwickau och Dresden kommer även huvudfabriken i Wolfsburg att tillverka ID.3 nästa år. Redan nu kan de uppdaterade bilarna beställas i Tyskland men svenska Volkswagen väntar med att lägga upp ordermöjligheter till första kvartalet 2023. Kunderna som då beställer sina bilar kommer få leverans under sista kvartalet 2023. De svenska priserna är inte satta men av de tyska prisuppgifterna att döma kan en kraftig prishöjning förväntas. I Tyskland kostar den uppdaterade instegsversionen av ID.3 från 43 995 euro, hela 6 000 euro (cirka 66 000 kronor) mer än dagens ID.3 i Tyskland.