Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Från Stockholm till Nice med Kia EV6 och Volkswagen ID.5
2 AV 2

Uppdaterad Volkswagen ID.3 träder strax fram

Närmare bestämt den 1 mars. För att uppmärksamma datumet har Volkswagen skickat ut en kort film med snabba klipp som visar... bakljusen.

Volkswagen ID.3 har snart tre år i livet – om vi räknar från det att modellen rullade ut till kunder under 2020. ID.3 har vi dock känt till ända sedan 2016 då den presenterades som konceptet I.D. Concept. Själva premiärvisningen ägde rum vid ett par olika tillfällen under 2019 och följdes av diverse strul med framför allt mjukvara och först i slutet av 2020 ansågs Volkswagens kompakta elbil vara ”buggfri”.

I år är det dags för fjolårets 16:e mest registrerade elbil i Sverige (plats 14 som privatregistrerad) att uppdateras. I ett inlägg på LinkedIn skriver Volkswagen att de ska avslöja exklusiva detaljer om ID.3 facelift. Först ut bland de ”exklusiva detaljerna” är bakljusen som beskrivs som en del av bilens förfinade och ännu mer distinkta design.
Filmen nedan ger oss en inblick i de lätt uppdaterade bakljusen.

https://youtu.be/onbaihZT6ac

I texten tar Volkswagen i så de nästan spricker. De inte bara beskriver uppdaterade ID.3 som ”nya ID.3”, de väljer till och med att kalla den för ”andra generationen”.
Tittar vi traditionellt på generationsväxlingar behövs mer än några visuella justeringar och ny mjukvara för att kalla en befintlig generation för en ny. Volkswagen har dock förr genomfört var de själva har kallat för generationsväxlingar med både Golf och Passat där egentligen en befintlig generation har uppdaterats kraftigt. I folkmun har det pratats om ”halvgenerationsväxlingar”. Dock ser inte inte ID.3 ut att alls uppdateras så kraftigt.

Tydligaste förändringen på bakljusen är att den övre LED-slingan ”fortsätter” på den del som sitter på bakluckan, dock utan att bakljusen knyts samman med varandra som på exempelvis ID.4.
Andra förändringar som det snackas om på förhand, men som inte har bekräftats, är vissa justeringar av interiören med bland annat en större infotainmentskärm.

Om nio dagar serveras vi alla nyheter som uppdaterade ID.3 bjuder på, kanske även ett svenskt pris som vi misstänker justeras uppåt en aning.
Hösten 2019 gick Volkswagen Sverige ut och sa att ID.3 ska kosta från under 350 000 kronor. När modellen sedan gjorde entré på marknaden under 2020 kostade den från 374 900 kronor. I dag kostar billigaste modellversionen från 486 900 kronor.