Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Citroën

Uppdaterade Citroën C5 Aircross nu till Sverige

I början av året presenterade Citroën ansiktslyfta C5 Aircross. Strax når den de svenska Citroën-handlarna och därför får vi nu reda på priserna för de olika modellversionerna.

Citroën skriver att detta är nya C5 Aircross, märkets stora suv i ett helt nytt format. Men modellen har funnits sedan 2017 då den introducerades i Kina. Marknadslanseringen i Europa ägde rum i februari 2019. Så ny är C5 Aircross inte, inte heller är formatet nytt eftersom det är detsamma.
Däremot har modellen uppdaterats varsamt på ett antal punkter. Bland annat har fronten fått ett nytt utseende tack vare nya strålkastare som inte längre är tudelade, och en ny grill som pryds av lysdioder som sträcker sig in mot vinklarna som utgör märkets firmatecken.
Baken bjuder på betydligt färre förändringar, men bakljusen har fått nytt innanmäte för att ge en ny ljusbild.

1 AV 3
Foto: Citroën
2 AV 3
Foto: Citroën
3 AV 3
Foto: Citroën

Största förändringarna har i stället tagit plats innanför plåtskalet. Instrumentbrädan pryds av en ny infotainmentskärm som inte längre är ”integrerad” utan ”står fritt”. Utformningen har tvingat de tidigare upprättstående ventilationsutblåsen på var sida om skärmen att ändra form och ta plats under informations- och underhållningsenhetens skärmyta.
Dessutom har växelväljaren gjorts minimal medan framstolarna är nya och beskrivs som mer komfortabla än föregångarna.

Citroën Sverige skriver att uppdaterade C5 Aircross inom kort finns tillgängliga hos de svenska återförsäljarna. Aktuella modellversioner i vårt avlånga land är trecylindriga 1,2-litersbensinaren och fyrcylindriga 1,5-litersdiesel, båda med 130 hästkrafter, samt laddhybriden med 225 hästkrafter. Drivlinorna känns igen från tidigare utbud.

1 AV 2
Foto: Citroën
2 AV 2
Foto: NICOLAS ZWICKEL / Citroën

Utrustningsnivåerna är tre och heter Feel, Shine samt Shine Exclusive där Feel är instegsalternativet och Shine Exclusive mest välutrustade alternativet.
Bensinaren på 130 hästkrafter i Feel-utförande börjar på 369 990 kronor (kampanjpris, ordinarie pris är 409 990 kr).
Dieseln på 130 hästkrafter i samma utförande börjar på 389 990 kronor (kampanjpris, ordinarie pris är 429 990 kr).
För många är det kanske laddhybriden med 225 hästkrafter som är mest intressant. Den kostar i instegsutförandet Feel på 459 990 kronor (kampanjpris, ordinarie pris är 504 990 kr).