Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Uppdaterade Hyundai Ioniq – med svenska priser

2016 lanserades Hyundai Ioniq, en bilmodell som finns i tre skepnader: som elbil, hybrid och laddhybrid. En uppdaterad version kommer till Sverige i november. Här är de svenska priserna och en provkörning av elversionen.

Hyundai Ioniq lanserades 2016, en modell som redan på ritbordet skräddarsyddes för såväl el-, hybrid- som laddhybridteknik. Nu kommer en uppdatering av modellen som blir först ut här i Sverige att utrustas med tillverkarens uppkopplingsfunktion Blue Link – se hur den fungerar i klippet nedan.

Via en app kan kunderna bland annat schemalägga laddning, styra kupétemperaturen och låsa/låsa upp bilen med sin mobiltelefon.

Foto: Hyundai

Ett utökat navigations- och infotainmentpaket erbjuds till nya Ioniq med extra stor skärm på 10,25 tum och röststyrning. Via tjänsten Live Services får man då aktuell information om trafik, fartkameror, laddstationer, Hyundaiverkstäder med mera.

Paketet ingår i den högsta utrustningsnivån Premium+ (även Premium för eldrivna Ioniq) men finns även som tillval för 10 900 kronor till de två lägre nivåerna Premium och Trend.

Foto: Hyundai

Elversionen av modellen har fått en ökad batterikapacitet från 28 kWh till 38,3 kWh vilket har ger den nya bilen en räckvidd på 31 mil i WLTP-körcykeln. Laddhybriden har dock kvar sin tidigare drivlina som kombinerar en 1,6-litersbensinare på 150 hästkrafter med en elmotor på 45 hästar samtidigt som batteriet har kvar sin kapacitet på 8,9 kWh.

Utvändigt märks uppdateringen framtill. Laddhybriden har fått ny grill och stötfångare , så även elbilen med nytt ”grillmönster” samt kylande luckor i fronten. LED-ljusen fram och bak har fått ny design och även fälgarna som nu har ett sportigare utseende.

Invändigt märks utöver ny skärm och teknik även nya material och kulörer samt ”paddlar” vid ratten som reglerar bromskraftsåtervinningen.

Foto: Hyundai

Inledningsvis är det bara laddhybrid- och elversionen som får ändringarna, hybriden får dessa senare.

Priset för Ioniq som laddhybrid startar på 314 900 kr och som elbil på 389 900 kronor – före miljöbonus. För att få tillgång till tidigare nämnda utökade navigations- och infotainmentpaket med laddhybriden betalar du 359 900 kronor för Premium+ eller lägger på 10 900 kronor och får det som tillbehör. För elbilen gäller 409 900 kronor eller samma tilläggskostnad.

Svenska priser

Hyundai Ioniq plug-in hybrid

Trend 314 900 kr

Premium 334 900 kr

Premium+ 359 900 kr

Hyundai Ioniq Electric

Trend 389 900 kr

Premium 409 900 kr

Premium+ 429 900 kr

Hur är då nya Ioniq i verkliga livet? Vi har redan kört den som eldriven – provkörningen i sin helhet läser du här

.

https://youtu.be/TwJaa7X4Kgo