Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Uppdaterade Volkswagen Passat snart till försäljning

Volkswagen Passat har uppdaterats men ännu inte gått ut till försäljning, men om några veckor är det dags.

Det var i början av februari som Volkswagen Passat facelift presenterades. Uppdateringen handlar inte enbart om justerat utseende, faktiskt är det visuella den lilla biten i sammanhanget. De största nyheterna är i stället tekniska med bland annat ett nytt infotainmentsystem (MIB3) och många nya förarassisterande system, exempelvis IQ.Drive med Travel Assist, samt nytt strålkastarsystem vid namn IQ.Light. En annan stor nyhet är uppdateringen av Passat GTE, laddhybriden, som har fått ett större batteri vilket tillåter längre resor på el. Räckvidden har enligt NEDC-körcykeln ökat med runt två mil till totalt cirka sju mil. Enligt WLTP-körcykeln är räckvidden på el 5,5 mil.

Uppdaterad inredning, här i Alltrack-versionen av Passat.Uppdaterad inredning, här i Alltrack-versionen av Passat.Uppdaterad inredning, här i Alltrack-versionen av Passat.
Uppdaterad inredning, här i Alltrack-versionen av Passat.

Nu meddelar Volkswagen Sverige att vårt lands fjärde mest registrerade bilmodell i fjol, det vill säga Passat, förväntas gå upp till försäljning i början av juni, med andra ord om ett par veckors tid, eller så.

Nytt infotainmentsystem. Observera att semitransparenta händer inte finns i verkligheten.Nytt infotainmentsystem. Observera att semitransparenta händer inte finns i verkligheten.Nytt infotainmentsystem. Observera att semitransparenta händer inte finns i verkligheten.
Nytt infotainmentsystem. Observera att semitransparenta händer inte finns i verkligheten.

Passat GTE, Sveriges mest registrerade klimatbonusbil samt mest registrerade laddhybrid förra året, är inte med som ett alternativ vid säljstarten. GTE-varianten ligger ytterligare några veckor fram i tiden och preliminär säljstart är planerad till början av juli månad.

R-Line-versionen av Volkswagen Passat Sportscombi facelift årsmodell 2020.R-Line-versionen av Volkswagen Passat Sportscombi facelift årsmodell 2020.R-Line-versionen av Volkswagen Passat Sportscombi facelift årsmodell 2020.
R-Line-versionen av Volkswagen Passat Sportscombi facelift årsmodell 2020.

Några priser har inte annonserats ännu. Prisuppgifterna, samt andra detaljer så som utrustningsnivåer och motoralternativ för den svenska marknaden, meddelas i samband med säljstarten i sommar.