Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens första Polestar Space öppnar i Oslo

Polestar meddelar att deras första butik, en så kallad Polestar Space, öppnar i Oslo under 2019.

På Øvre Slottsgate i centrala Oslo öppnar Polestar sin första butik enligt konceptet Polestar Space. Den blir därmed den första i ett globalt nätverk som fram till mitten av 2020 beräknas omfatta 60 stycken Polestar Spaces.

– Polestar kommer att omdefiniera upplevelsen av bilägandet och den relation som kunderna har till sin biltillverkare. Polestar Spaces är en viktig del av vår kundupplevelse, och den plats där vi kommer att möta våra kunder fysiskt. Eftersom Norge är en av världens viktigaste elbilsmarknader är det logiskt att Polestar Space-berättelsen börjar i Oslo, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar Space-konceptet kommer att utgå från det designkoncept som Polestar filar på i ett laboratorium i Göteborg. Deras mål är att konceptet ska omdefiniera hur människor interagerar med ett bilmärke.

Polestar Space-butiken kommer att erbjuda kunderna en fullt ut digitaliserad upplevelse där kunderna kan göra allt online. Vid önskemål kan Polestar Space erbjuda kunderna möten med experter från Polestar på plats, samt se bilarna och provköra dem. Polestar beskriver miljön som avantgarde, en miljö utformad för att ta bort den press en säljprocess kan innebära. Personerna som möter kunderna i Polestar Spaces beskrivs vidare som produktexperter och inte som säljare. Polestar Space-personalen arbetar inte på provision.

– Vi håller just nu på att teckna hyresavtal för flera andra Polestar Spaces runt om i världen. Polestars globala fotavtryck har redan börjat ta form, avslutar Thomas Ingenlath.

I förra veckan började produktionen av Polestar 1, en serie så kallade VP-bilar (verifieringsprototyper). Bilarna är avsedda för vägtrafik i Sverige och ska samla in data av allehanda slag, samt även krocktestas.