Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mattias Rabe / Teknikens Värld

Så långt kommer 40 laddhybrider på riktigt

Vid köp av laddhybrid är en av de viktigaste egenskaperna bilens räckvidd på el. På senare år har just räckvidden ökat kraftigt hos laddhybriderna, men hur väl stämmer WLTP-uppmätta siffror överens med verkligheten? Det ska du nu få svar på.

Sedan vi senast presenterade en samlad bild över olika laddhybriders verkliga räckvidd har det lanserats många nya laddhybrider på svenska marknaden. Därför tar vi återigen och tittar på hur väl laddhybridernas uppmätta WLTP-räckviddsvärden står i verkligheten, det vill säga den verklighet som du och jag lever i – svenska vägar och svenskt klimat.

Teknikens Värld har sedan flera år tillbaka en unik testslinga för laddhybrider som samtliga aktuella modeller får avverka. Den utgår från vårt redaktionsgarage, där bilarna har laddats fulla under natten i rumstemperatur, och tar laddhybriderna genom en mix av stadstrafik och landsvägskörning på framför allt 70- och 80-vägar. Förutsättningarna är alltid desamma för alla bilar, exempelvis ingen stolsvärme påslagen och 20 grader på klimatanläggningen. Enda parametern som inte är densamma från gång till gång är vädret. Vilket väglag och vilken lufttemperatur som var aktuella vid testkörningen finner du för varje bil i tabellen nedan.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.