Vi kör heta Volvo S60 T8 Polestar Engineered

Hans Hedberg har även varit i Kalifornien där han har fått smaka på det hetaste Volvo har att erbjuda – nya S60 i utförandet T8 Polestar Engineered.

Teknikens Världs Hans Hedberg har haft det tufft på sistone. Nyligen var han på Estoril i Portugal och körde Lamborghinis värsting Aventador SVJ och kort därefter flög han över till USA:s västkust för att på klassisk mark köra nya S60 och, kanske framför allt, Volvos värsting S60 T8 Polestar Engineered.

 I Teknikens Värld nr 24/2018 berättar Hans precis allt om hur nya S60 T8 Polestar Engineered upplevs. I samma nummer hittar du även ett intressant test mellan elbilarna Jaguar I-Pace och Tesla Model X, plus mycket annat.

Det är alltså laddhybriden S60 T8 Twin Engine det handlar om, alltså modellversionen som får 390 hästkrafter när den kommer till Sverige. I Polestar Engineered-utförande pumpas effekten upp till 405 hästkrafter i Sverige, och hela 415 i USA.

Men denna bil handlar inte så mycket om effekt utan om andra optimeringar, inte minst chassit som ingen mindre än Öhlins Racing har varit med och utvecklat och finjusterat.

Om modellen bjuder på det där lilla extra eller inte, det berättar Hans för dig i filmen nedan.

Skulle du vilja läsa mer om nya S60 och T8 Polestar Engineered-versionen, vilket du så klart vill, rekommenderar vi dig Teknikens Värld nummer 24/2018 som finns ute i butik nu. Där berättar Hans betydligt mer än vad han hinner med mellan rattvarven i filmen.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=224768&addons=000&time=0&disable_sharing=false