Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – bisarr eller inte?

Mercedes försöker blidka kineserna med en modell som egentligen är två. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury är nämligen inte bara en suv utan också en sedan.

I Kina älskar man suvar. I Kina älskar man också sedaner. Dessa båda biltyper säljer mer än något annat i bilväg i det stora landet ”som ligger där solen går upp”. Detta har Mercedes tagit fasta på och visar på bilsalongen i Peking upp en vision som inte ser ut som något annat. Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury heter modellen som är både suv och sedan. Det bästa av två världar i ett stycke. Kan det bli bättre? Det får framtiden eventuellt utvisa.

Exteriören beskriver Mercedes-Maybach som en harmoni i sensualitet och renhet. Den ska upplevas som majestätisk och mjuk, och visst är grillen furstligt utformad medan karossen inte bjuder på mycket till veck.

Sedanformatet i all ära, men det är en annan detalj får oss att gå igång lite extra, nämligen bakrutan. Eller ja, bakrutorna om vi ska vara mer precisa i beskrivningen. Har vi sett något liknande sedan Corvette Sting Ray Coupé (jo, Sting Ray särskrevs på den tiden) från mitten av 1960-talet, Volkswagen Typ 1 (innan 1953), Volvo PV444 (innan 1955) samt några av Tatras modeller?

Den tudelade bakrutans mittlinje fortplantar sig upp på taket och delar där av glastaket i två delar. Delningen sker med hjälp av en liten kromlist som är upphöjd, inte helt olikt Tatra T600 (även kallad Tatraplan) om än betydligt nättare i utförandet.

Interiören är något alldeles besynnerligt. Lyxigt men kanske en gnutta för vräkigt, eller? Dubbelskärmen Widescreen Cockpit framför förarplatsen känns igen från många av Mercedes modeller, men i övrigt skiljer sig Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury rejält.

Många detaljer framhävs av rött guld som ackompanjerar ytor i kristallvitt och pärlgrått.

Baksätet är inget säte utan två fåtöljer, dock ser de mer ut som två troner för kungligheter. Den breda mittkonsolen mellan framsätena löper genom hela kupén och utgör ett serveringsbord för de båda monarkerna där bak.

Det är tydligt att Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury inte är skapad för vem som helst utan för människor med väldigt mycket pengar – och privatchaufför.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury är elektrisk. Två elmotorer på sammanlagt 750 hästkrafter står för drivningen. Dessa får sin kraft från batterier placerade i golvstrukturen. Batterierna har en kapacitet på omkring 80 kWh (mer precisa än så är inte Mercedes) som enligt den utdöende NEDC-körcykeln räcker till över 50 mils körning. Batterierna klarar snabbladdning med effekter på upp till 350 kilowatt. Fem minuters laddning sägs räcka för tio mils räckvidd.

Som du kanske redan misstänkt är Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury inte en liten och nätt bil. Den är 526 centimeter lång, 211 centimeter bred och 176,4 centimeter hög.