Volkswagen Beetle kan bli elektrisk

Tyska biljätten Volkswagen ska snart börja spotta ur sig elbilar. En av alla modeller som kan vara aktuella för elektrifiering är klassikern Beetle, eller ”Bubblan” som vi kallar den.

Volkswagen Beetle, andra generationen, må vara tuffare än sin föregångare men den lockar inte lika många bilköpare som första generationen (New Beetle som kom 1997). I USA såldes i fjol endast en tredjedel av hur många som såldes bara tre år innan och i Europa har försäljningen också gått ned, dock inte lika kraftigt.

Någonting måste förmodligen hända för att modellen ska få leva kvar. Svaret kanske är så ”enkelt” som att elektrifiera Beetle. Det finns ännu inga beslut tagna men Volkswagens designchef Klaus Bischoff avslöjade nyligen för tidningen Automobile att det är en möjlighet.

Volkswagen har ju sagt att de ska ha lanserat 30 eldrivna bilar innan utgången av år 2025. Det ska nog en hel del till om inte Beetle ingår i den gruppen. Det är ju ändå bilvärldens mest klassiska bil, om än i modern form, och en sådan klenod fimpar man inte hur som helst.

2012 visade Volkswagen upp konceptbilen E-Bugster (bilden ovan och galleriet nedan) som hade en elmotor som tillsammans med batterierna nådde 18 mil.