Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID.4 blir den första eldrivna suven för märket

Konceptbilen ID.Crozz har fått ett riktigt namn och visas nu upp i princip i produktionsutförande. Här är ID.4.

Under bilsalongen i Frankfurt 2017 visade Volkswagen upp den eldrivna konceptbilen ID.Crozz. Sedan dess har den efterlängtade golfklassaren ID.3 lanserats och den kommer vi få se på vägarna i sommar om allt går som det ska. Efter tre kommer som bekant fyra och därför är det inte förvånande att nästa elbil på tur från Volkswagen får namnet ID.4.

Den baseras på samma MEB-plattform som ID.3 och har därmed ett långt axelavstånd som torde göra kupéutrymmet väl. Exakt hur långt axelavstånd eller övriga mått hos ID.4 håller dock Volkswagen fortfarande för sig själva.

Foto: Volkswagen AG

När ID.4 har officiell premiär i höst kommer det att vara en bakhjulsdriven version men Volkswagen lovar att en fyrhjulsdriven ska komma senare. Batteriet ligger liksom hos ID.3 placerat under golvet men exakt hur stor kapacitet det kommer att ha är oklart. Den utlovade räckvidden är som mest 500 kilometer ”beroende på vilket paket”, vilket tyder på att även ID.4 kommer att erbjudas med olika batteristorlekar liksom sitt mindre syskon.

I nuläget får vi inte se hur ID.4 ser ut invändigt men vi kan förvänta oss att den blir ganska lik syskonet ID.3 som du ser nedan.

Volkswagen ID.3.

Det ryktas om att ID.4 även ska kunna utrustas med dragkrok och takbox till skillnad från ID.3, men det är ännu obekräftat från Volkswagen.

Volkswagen har för närvarande cirka 40 000 förbeställningar av ID.3 och näst på tur efter ID.4 står en coupéversion av suven som kommer att heta ID.5.