Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID. Aero officiell som konceptbil

Volkswagen har en ny eldriven ID-modell på gång och den här gången blir det en stor sedan. Nu visas konceptbilen ID. Aero fullt ut för första gången – elbilen som på sikt kan ersätta Passat.

Den ska först lanseras och säljas på den kinesiska marknaden, men sedan, förmodligen någon gång mot slutet av 2023 ska Volkswagens nästa elbil börja säljas även i Europa. I dag visas en försmak på den stora sedanmodellen i form av konceptbilen ID. Aero och som väntat så är det inte mycket som skiljer från det äldre konceptet ID. Vizzion.

Nu börjar det bli många olika ID-namn, men för att göra det lite enklare kan man beskriva ID. Aero som en elektrisk ersättare till Passat, på samma sätt som ID.3 förhåller sig till Golf. Produktionsversionen av ID. Aero blir den sjätte modellen i ID-serien efter ID.3, ID.4, ID.5 och ID.6 (säljs endast i Kina). Någon gång under 2023 ska produktionen av ID. Aero starta i tyska Emden.

https://www.youtube.com/watch?v=5KZzCo9_zsg

Den eldrivna sedanen blir något större än Passat, den elektrifierade MEB-plattformen sträcks ut till nästan fem meter och vi kan vänta oss ett slösande stort baksäte. Att det kommer en kombiversion av ID. Aero är mer eller mindre självklart, Volkswagen har redan visat konceptbilen ID. Space Vizzion.

ID. Aero kommer att lanseras med ett 77 kilowattimmar stort batteri, precis som de dyraste versionerna av övriga ID-bilar, och det ger sedanen en räckvidd på upp till 62 mil.

1 AV 7
Foto: Volkswagen AG
2 AV 7
Foto: Volkswagen AG
3 AV 7
Foto: Volkswagen AG
4 AV 7
Foto: Volkswagen AG
5 AV 7
Foto: Volkswagen AG
6 AV 7
Foto: Volkswagen AG
7 AV 7
Foto: Volkswagen AG