Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID. Buzz har fått svenskt pris

Nu har Volkswagen Sverige bestämt hur mycket de vill ha betalt för den efterlängtade elbussen ID. Buzz.

Volkswagen ID. Buzz kommer att kosta från 625 000 kronor. Det är den första svenska prislappen som har satts på den elektriska bussen och för det priset får man en ID. Buzz med 77-kilowattimmarsbatteri och bakhjulsdrift. I priset ingår också en del utrustning, bland annat eluppvärmd vindruta, rattvärme och regnsensor. Än så länge finns ID. Buzz bara i femsitsigt utförande, en sjusitsig variant kommer senare. Volkswagen börjar ta emot reservationer i augusti/september och de första kunderna ska få sina bilar levererade innan årets slut.

Priset är rejält mycket högre än priset för motsvarande ID.4 som ID. Buzz delar både plattform och motorteknik med. ID.4 Pro Performance med 77 kWh-batteri kostar från 544 900 kronor och går 51,4 mil på el, mot ID. Buzz som kommer att stanna efter 42,2 mil om man inte laddar den. Allt enligt WLTP-mätning.

LÄS MER: Volkswagen överväger ID-modell med flak där bak 

ID. Buzz finns även i skåpbilsutförandet med namntillägget Cargo och då kostar den från 489 000 kronor exklusive moms. Den har också 77 kWh-batteriet och kommer 41,5 mil på en laddning.

Priserna kan jämföras med en konkurrent som Peugeot e-Traveller som kostar från 674 900 kronor och har en räckvidd på 33 mil och den lite kortare skåpmodellen e-Expert som kostar 517 900 kronor exklusive moms och tar sig 33 mil på en laddning.