Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID. Buzz har ”sålt slut”

Volkswagen ID. Buzz har sålt slut innan de ens börjat levereras. Med ”sålt slut” menas att man nått 10 000 förbeställningar. Men det ska tillverkas totalt 15 000 ID. Buzz innan året är slut.

Intresset för Volkswagens elektriska folkabuss ID. Buzz är minst sagt högt. Nu meddelar den tyska biltillverkaren att modellen sålt slut långt före den nått vare sig bilhandlarna eller för den delen kunderna. Vad som menas med ”sålt slut” är lite oklart däremot, för de har fått in 10 000 förbeställningar av bilen (på tio dagar!), men planerar att producera totalt 15 000 bilar i år.

– Jag är mycket glad över att ID. Buzz och ID. Buzz Cargo redan säljer så bra. Vi är trots allt fortfarande i lanseringsfasen, innan marknadslanseringen, kommenterar Lars Krause, försäljningschef över kommersiella fordon på Volkswagen.

Flest förbokningar har kunder i Norge gjort, med över en tredjedel (3 400) av de totala bokningarna. Därefter har tyska kunder tagit näststörst andel (2 500) av bokningarna och på tredje plats Nederländerna (1 100).

Serieproduktionen drog i gång redan i maj och första kundleverans är beräknad till slutet av året. Målet för i år är som sagt 15 000 tillverkade ID. Buzz, nästa år är målsättningen 60 000 modeller och framöver är planerna att bygga 130 000 ”buzzar” per år.