Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
GTI återuppstår hos Volkswagen.GTI återuppstår hos Volkswagen.GTI återuppstår hos Volkswagen.
1 AV 2
2 AV 2
GTI återuppstår hos Volkswagen.
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID. GTI Concept avtäckt

I sin iver att gå mot elektrifiering har Volkswagen lämnat gamla och välkända namn i skuggan. Men nu är det officiellt att GTI-emblemen åter kommer att finnas på märkets bilar.

GTI, en mytomspunnen bokstavskombination som har fallit i skymundan när Volkswagen gått mot elektrifiering. I stället har man använt GTX för märkets mer kraftfulla och fyrhjulsdrivna bilar. Men under bilsalongen i München har man nu offentliggjort att GTI kommer tillbaka på utvalda modeller i sortimentet.

För att symbolisera den nya given presenterar man under salongen konceptbilen ID. GTI Concept – en prestandaversion av den sidan tidigare avtäckta ID. 2all. Modellen bygger samma MEB-plattform som tidigare elbilsmodeller från tillverkaren men drivningen sker på framhjulen och designen är mer klassisk med tydliga kopplingar till tidigare modeller som Polo och Golf.

1 AV 5
Foto: Volkswagen AG
2 AV 5
Foto: Volkswagen AG
3 AV 5
Foto: Volkswagen AG
4 AV 5
Foto: Volkswagen AG
5 AV 5
Foto: Volkswagen AG

Att en GTI-version finns på agendan berättade vi redan i våras, nu får vi se hur den kan komma att se ut även om de tekniska specifikationerna är knapphändiga. Bilen mäter i alla fall 410, 184 och 150 centimeter i längd, bredd och höjd, och axelavståndet är 260 centimeter. Bagageutrymmet tar 490 till 1 330 liter och bilen står på hjul i dimensionen 245/35 R20.

Konceptbilen har hämtat sin inspiration från första generationen Golf GTI, lanserad 1976. De två bilarna på salongen har samma färgscheman som förlagan och naturligtvis en röd linje kring ”grillen”. Även invändigt kan man dra paralleller - men den klassiska växelspaksknoppen, med form som en golfboll, har här inspirerat växelväljaren och med ett knapptryck kan du få ”gamla” mätare att läsa av i den digitala förarmiljön – ett grepp man har presenterat tidigare. GTI-emblem på ratten och rutig klädsel är självklarheter.   

Vd Thomas Schäfer och ID. GTI Concept.Vd Thomas Schäfer och ID. GTI Concept.Vd Thomas Schäfer och ID. GTI Concept.
Vd Thomas Schäfer och ID. GTI Concept. Foto: Hardy Mutschler / Volkswagen AG

Bokstaven I som tidigare stod för Injection har nu bytts till Intelligence och syftar på bilens smarta teknik. Konceptbilen har bland annat en ny typ av körlägesalternativ som simulerar olika klassiska Golf-GTI-modeller både till växlingar och motorljud.

LÄS OCKSÅ: Allt om nya Volkswagen Passat 

Första generationen Golf i GTI-utförande.Första generationen Golf i GTI-utförande.Första generationen Golf i GTI-utförande.
Första generationen Golf i GTI-utförande. Foto: Volkswagen AG

–  Med ID. GTI Concept tar vi GTI-DNA:et in i den elektriska tidsåldern. Det förblir sportigt, ikoniskt, tekniskt progressivt och tillgängligt, men nu med en ny tolkning för morgondagens värld: elektrisk, helt uppkopplad och extremt känslomässig. Här får körglädje och hållbarhet en perfekt matchning. Det betyder att GTI har en framtid – för vårt varumärke och för fantasterna. En sportbil från Volkswagen för den elektriska tidsåldern som är lämplig för daglig körning: 100 procent elektrisk – 100 procent känsla, summerar märkets vd Thomas Schäfer.

Den produktionsklara versionen av bilen ska lanseras 2027.