Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen / Volkswagen AG

Volkswagen ID. Life kommer till eCarExpo

Den lilla elkonceptbilen ID. Life kommer till Sverige och Stockholm, närmare bestämt till eCarExpo som går av stapeln 3-5 februari. Där får du möjlighet att klämma och känna på den.

2025 ska Volkswagen lansera en ID-modell i småbilssegmentet, priset har sedan vi sist rapporterade om detta gått upp en aning, nu är det tänkt att den ska kosta max 25 000 euro. Vi får nog vänta tills 2025 för att få klarhet i det. ID. Life är i alla fall en aptitretare, vi vet redan att bilen som ska lanserar 2025 inte kommer se ut så här. Men vissa lösningar lär nog komma i någon form i framtiden.

Konceptbilar har alltid haft möjlighet att ta ut svängarna ordentligt, så även här. Den har en hel del spännande och roliga lösningar. Tänk dig att kunna köra ut i terrängen och luta dig tillbaka och titta på din favoritfilm på projektionsskärmen som kan fällas upp ur instrumentpanelen. Eller köra lite gaming, då spelkonsoll ingår. Det skulle absolut kunna vara ett scenario med ID. Life då den har en markfrihöjd på 19 centimeter samt överhängsvinklar på 26 respektive 37 grader fram och bak. Interiören, som i hög grad består av återvunna material, kan också förändras beroende på vad man vill pyssla med.

1 AV 6
Foto: Volkswagen AG
2 AV 6
Foto: Volkswagen AG
3 AV 6
Foto: Volkswagen AG
4 AV 6
Foto: Volkswagen AG
5 AV 6
Foto: Volkswagen AG
6 AV 6
Foto: Volkswagen AG

Är du sugen på att ta en titt på ID. Life och många andra spännande nyheter så hittar du mer info om eCarExpo här.