Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen ID. Space Vizzion – en elektrisk kombi många väntar på

Det vimlar av suvar och småbilar som går på el, men det är ont om elbilar för den som letar efter en kombi. Fram till nu. Volkswagen visar konceptbilen ID. Space Vizzion på bilsalongen i Los Angeles.

En mindre bil som Nissan Leaf eller en stor suv som Audi e-tron. Så har utbudet av elbilar sett ut under de senaste åren. Det vill Volkswagen ändra på och på bilsalongen i Los Angeles presenteras konceptbilen ID. Space Vizzion, det senaste tillskottet i VW:s ID-familj.

Vizzion byggs på VW-gruppens elbilsplattform MEB vilket betyder ett stort batteripaket i bilens golv. Samma plattform har använts till de redan visade ID-bilarna och det är MEB-plattformen som Ford köpt rättigheten till att använda för minst en av sina kommande elbilar.

Space Vizzion påminner i sin design av en kombi men även om en Gran Turismo. Konceptbilen som visas i Los Angeles påstås vara nära den version som ska gå i produktion i slutet av 2021 men troligen blir designen något mer kombilik när konceptbilen ritas om för tillverkning.

Enligt Volkswagen blir räckvidden upp till 59 mil enligt den nya körcykeln WLTP. Precis som för ID.3 väntas kombin komma med olika storlekar på batteriet och därmed olika räckvidd.

ID. Space Vizzion ska erbjudas i Europa, Nordamerika och Kina.

Space Vizzion är den sjunde medlemmen av ID-familjen efter ID., Crozz, Buzz, Vizzion, Buggy och Roomzz. Space Vizzion är i praktiken kombiversionen av Vizzion som visades redan för ett och ett halvt år sedan.

Volkswagen ska börja sälja ID.3 i början av nästa år och under 2020 kommer även den mellanstora suven ID.4. En sedan och en kombi lär följa under 2021.