Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen verkar sugna, men är du sugen på en taklös ID.3?Volkswagen verkar sugna, men är du sugen på en taklös ID.3?Volkswagen verkar sugna, men är du sugen på en taklös ID.3?
Volkswagen verkar sugna, men är du sugen på en taklös ID.3? Foto: Volkswagen / LinkedIn

Volkswagen ID.3 Cabriolet kan bli verklighet

Nu kanske du tror att vi helt har tappat det, men det är faktiskt inte vi som spånar i en taklös version av elbilen ID.3, det är faktiskt Volkswagen själva som gör det.

Bilden ovan är framtagen av Volkswagens designavdelning och Rolf Brandstätter, företagets vd (inte koncernens), har delat med sig av den på LinkedIn.

Han skriver att en Volkswagen ID.3 Cabriolet låter ganska tilltalande, att kunna njuta av naturen med suffletten nedfälld, tillsammans med den omedelbara men tysta elektriska ”knuffen” (snabba accelerationen, reds anm). Han menar att en sådan modell skulle kunna bjuda på en helt ny och extraordinär känsla, och att det hela är så pass frestande att de nu tittar på om det är realistiskt att gå vidare från en skiss till verklighet.

Så här ser Volkswagen ID.3 ut med tak. Bilden är tagen i samband med vårt test av elbilar i vintras. Länk till testet hittar du i nedanstående textstycke.Så här ser Volkswagen ID.3 ut med tak. Bilden är tagen i samband med vårt test av elbilar i vintras. Länk till testet hittar du i nedanstående textstycke.Så här ser Volkswagen ID.3 ut med tak. Bilden är tagen i samband med vårt test av elbilar i vintras. Länk till testet hittar du i nedanstående textstycke.
Så här ser Volkswagen ID.3 ut med tak. Bilden är tagen i samband med vårt test av elbilar i vintras. Länk till testet hittar du i nedanstående textstycke. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Volkswagen ID.3 lanserades i fjol som märkets första modell i nya elbilssatsningen som tog fart efter att fusket med dieselbilar uppdagats. Vi har redan kört och testat denna nya elbil flertalet gånger, bland annat nu i vinter under kalla förhållanden. Näst på tur står mer familjevänliga Volkswagen ID.4 som vi nyligen var iväg och körde för andra gången.