Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Volkswagen ID.5 – tre snabba från provkörningen

Några snabba frågor till Jan-Erik Berggren som har begett sig iväg för att köra en bil som tappat masken.

Det där ser lite ut som något du kört tidigare?
– Stämmer bra, det är nya Volkswagen ID.5 och minnesgoda läsare vet att vi redan har kört en maskerad ID.5 GTX, alltså med fyrhjulsdrift. Nu har vi också kört den bakhjulsdrivna som har aningen mer räckvidd.

Och du får säkert inte säga mer än så...?
– Exakt hur den känns får vi inte säga än men det kommer i Teknikens Värld nummer 12/2022 och här på webben. Det är väl ingen övarraskning vid ratten direkt men det har hänt en hel del under skalet med en rejält uppdaterad mjukvara och några lite kluriga finesser. Mycket handlar om laddning.

1 AV 4
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld
2 AV 4
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld
3 AV 4
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld
4 AV 4
Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

När kommer den till Sverige?
– Efter sommaren, om vi inte räknar med de testbilar som jag vet rullar på våra vägar. Men priser och sånt finns redan på Volkswagens hemsida. En kul detalj är att vi snabbt kände igen de österrikiska vägarna för det var i princip samma rutt som Volkswagen använde vid lanseringen av Touareg för fyra år sedan. Kul att komma tillbaka till en vacker trakt.

I väntan på att Jan-Erik får berätta mer kan vi tipsa om redan nämnda provkörning av Volkswagen ID.5 GTX, eller varför inte ett test av ”samma bil” där vi ser ID.4 gå en match mot bland annat Audi Q4 e-tron. Att läsa provkörningen av ID. Buzz är inte heller fy skam.