Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID.6 officiell – sjusitsig elsuv för Kina

Volkswagens elektriska modellutbud växer. Nu visas den sjusitsiga bilen ID.6 som är betydligt större än ID.4 och kommer med fyrhjulsdrift.

Volkswagen har precis hunnit få ut ID.4 till svenska kunder när nästa steg i elektrifieringen visas. På bilsalongen i Shanghai visas ID.4:s större syskon ID.6 i de två utförandena ID.6 Crozz och ID.6 X. Båda är 30 centimeter längre än ID.4 – totalt 488 centimeter – och har därmed plats för en extra sätesrad som gör dem sjusitsiga. Den elektrifierade plattformstekniken MEB står som grund.

1 AV 2
Foto: Volkswagen AG
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

ID.6 kommer att säljas med 58 eller 77 kilowattimmars batteri som ger en räckvidd i den kinesiska NEDC-körcykeln på upp till 58,8 mil. Man kan få den med eller utan fyrhjulsdrift. Den fyrhjulsdrivna versionen har 306 hästkrafter och gör 0-100 km/h på sex sekunder. De svagare versionerna har 180 och 195 hästkrafter och tar sig från 0 till 100 km/h på 9,3 respektive 9,1 sekunder.

1 AV 2
Foto: Volkswagen AG
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

Den som tycker att ID.6 ser intressant ut kommer att bli besviken. Den kommer inledningsvis endast att byggas och säljas i Kina. Framöver kan den nordamerikanska marknaden bli aktuell, men någon Europalansering ser inte ut att vara planerad.