Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Från premiärvisningen av Volkswagen ID.7 samt lite från provkörningen
2 AV 2
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen ID.7 har fått svenskt pris

Volkswagens femte ID-modell är på väg till Sverige och nu får hugade spekulanter veta hur mycket den kostar.

664 900 kronor. Så mycket måste man betala för att få tag i en Volkswagen ID.7 som börjar säljas i dag den 25 augusti. De första bilarna väntas komma hit för leverans runt årsskiftet. Priset är ungefär som förväntat och gör ID.7 dyrare än syskonet ID.4.

Drivlinorna är inte riktigt jämförbara. ID.7 kommer att säljas i utförande Pro som har bakhjulsdrift, 77 kWh batteri och 286 hästkrafter. Närmast jämförbara ID.4 heter också Pro, är bakhjulsdriven och har lika stort batteri men bara 204 hästkrafter. Den kostar från 584 900 kronor.

ID.7 Pro har betydligt längre räckvidd än ID.4 Pro. WLTP-siffrorna är 61,6 mot 52,5 bil. Det beror inte bara på att ID.7 har en slankare kaross utan även att 286-hästarsmotorn är helt ny och snålare än den som sitter i ID.4. Volkswagen anger en blandad förbrukning på 1,42 kWh/mil för ID.7, jämfört med 1,67 kWh/mil för ID.4. Den nya motorn är utvecklad av Volkswagen själva.

Det är ingen vild gissning att det kommer fler versioner av ID.7 framöver. Fyrhjulsdrivna och starkare GTX lär stå först på tur och kommer att följas av en fyrhjulsdriven men lite svagare 4Motion-modell. I det bakhjulsdrivna utförandet får ID.7 Pro dra upp till 1 000 kg tunga släp.