Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen föreställer sig sin pickis så här.
Volkswagen föreställer sig sin pickis så här.
Volkswagen föreställer sig sin pickis så här.
Volkswagen föreställer sig sin pickis så här. Foto: Volkswagen Group

Volkswagen överväger ID-modell med flak där bak

En pickup baserade på ID. Buzz, det är vad Volkswagen lockar med. Det är inte klart om den blir verklighet, men i så fall skulle den tillverkas i USA. 

Volkswagen överväger möjligheterna att börja tillverka den eldrivna minibussen ID. Buzz vid sin fabrik i Chattanooga i den amerikanska delstaten Tennessee. Det rapporterar Automotive News, som citerar källor till Reuters. 

Det skulle inte bara ge den tyska tillverkaren ett säkrare fotfäste i USA, utan också göra produktionen mer oberoende av den osäkerhet som råder i skuggan av kriget i Ukraina. Volkswagens europeiska elbilstillverkning har drabbats av produktionsstopp, inte minst då man varit beroende av komponentleveranser från Ukraina. 

Enligt Automotive News planerar man också att tillverka en elektrisk pickup i USA, för att öka sina marknadsandelar. Totalt planerar man att investera minst 7,1 miljarder dollar på den nordamerikanska kontinenten, motsvarande cirka 70 miljarder kronor, över de kommande fem åren i syfte att lansera 25 nya, helelektriska fordon till 2030. Möjligen omfattar planerna både en ny bilfabrik och en ny batterifabrik, men det har inte bekräftats.

Som av en händelse twittrade Volkswagen-gruppen ut en bild på en pickup-version av ID. Buzz i går, en digital rendering baserad på konceptversionen av minibussen. Så mycket information följde inte, men man sade att ”på vägen från idé till produktion görs många osedda designskisser – som den här”. 

Av bilden att döma skulle en eventuell ID-pickis få längre axelavstånd, kortare bakdörrar och ett rejält flak där bak. 

Volkswagengruppens Amerika-chef Scott Keogh ska också nyligen ha sagt att man ”tittar aktivt” på möjligheterna att lansera en eldriven pickup. Det tycks som om vi snart kommer att få se en ID-modell med flak.