Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Scirocco blir eldriven

Volkswagens klassiska coupé är på väg att fasas ut men kommer att återuppstå – som imagehöjande eldriven coupé.

Vi har tidigare berättat om att modellen Scirocco är på väg att läggas ned. Modellen, som debuterade 1974 och kom i sin senaste upplaga 2008 med en uppdatering 2014, säljer för dåligt. En annan anledning är att företagets strategi för ”emotionella” bilmodeller ändrats efter dieselgateskandalen.

Nu avslöjar emellertid Volkswagens utvecklingschef Frank Welsch för för Auto Express att modellen mycket väl kan leva vidare – men i ny skepnad. Koncernen skissar nämligen på en imagehöjande eldriven coupémodell. Den kommer då att bygga på koncernens MEB-plattform (se bilden nedan) som debuterade under Parissalongen för snart ett år sedan i form av I.D. Concept.

Trots rådande trend med crossovers och suvar finns det plats för en coupé, menar Frank Welsch och MEB-plattformens snitt passar namnet Scirocco väl. Det skulle dessutom bli något så udda som en rymlig coupémodell då de skrymmande batterierna är placerade under golvet.

– Säg ”Scirocco” och alla har en klar bild av hur bilen ser ut. Om den nya coupén skulle ha andra proportioner skulle vi inte kunna använda det det namnet, menar Frank Welsch.

2020 kommer Volkswagens första serietillverkade modell baserad på MEB-plattformen – en bil i golfklassen. En ny Scirocco lär dröja ytterligare ett par år.