Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Volkswagen släpper teaser-klipp på elbilen ID.

Volkswagen ID. blir första modell ut i märkets nya elbilsflotta. Här träder den fram dagar innan beställning är möjlig. 

Nu är det bara dagar kvar tills Volkswagen ID. har premiär. Ja, i orderböckerna vill säga. Om två dagar kan bilen beställas och med det kommer förmodligen fler bilder på Volkswagens första elbil byggd på MEB-plattformen – framtagen just för elbilar. Den fysiska debuten för ID. kommer att ske under höstens bilsalong i Frankfurt.

Volkswagen har släppt en så kallad teaserfilm där bilen kan ses i profil och framifrån. Naturligtvis i mörker, men ändå kan vi ana hur bilen ser ut. Det vi ser är enligt Volkswagen en prototyp som är väldigt nära det som kommer i produktion.

Foto: Volkswagen

ID. är mer än en bil, enligt Volkswagen och ska anpassa sig till dig. Interaktivt ljus ska hälsa dig välkommen, hjälpa dig navigera, uppmana dig att bromsa och varna för trafik när du kliver ur bilen.

Ytterligare en film visar bilens strålkastare av LED Matrix-typ som öppnar sig likt ett öga när de sätts på.

Foto: Volkswagen

Men hur var det med namnet på bilen? 2016 presenterades den som I.D. Concept (se galleri nedan), två år senare började namnet Neo florera och nu kallas bilen ID. – en punkt i namnet har strukits precis som i fallet med supersportbilen ID R. som vi var och beskådade på Nürburgring förra veckan samt senaste tillskottet i familjen, ID. Roomzz, som täcktes av under bilsalongen i Shanghai.

Foto: Volkswagen

Här är hela ID.-familjen på bild, mer information hittar du på länkarna nedan.

I.D. Buggy

I.D. Buzz

I.D. Vizzion

I.D. Roomzz

I.D. Crozz

I.D. Concept (Neo)

I.D. R